Četvrtak, 17 Rujan 2020 08:09

Prvenstvo Hrvatske u jedrenju na dasci - Članovi JK "Podstrana" postigli odlične rezultate!

tekst: Nikola Aljinović tekst: Nikola Aljinović photo by PHOTO-RI

Proteklog je tjedna, od četvrtka do nedjelje u organizaciji Društva sportova na moru Volosko održano Prvenstvo Hrvatske u jedrenju na dasci na kojemu su sudjelovali i naši jedriličari Lara Bulić i Ian Anić. Od četiri natjecateljska dana vološćanska tramontana dobro je puhala prvog i zadnjeg dana regate, dok je drugog i trećeg dana regate bila preslaba.
Enrico Marotti (DSNM Volosko) je na domaćem terenu nadmoćno odnio pobjedu ispred surfera iz Zagreba.
U ženskoj konkurenciji zlato je osvojila naša Lara Bulić (JK Podstrana) ispred Vedrane Brnčić (DSNM Volosko) i Nike Cuculić (DSNM Volosko).
Najbolji junior je Ian Anić (JK Podstrana), dok su drugi i treći bili braća Mistral i Val Matulja (oba JK Lovran).
Ove godine naš najbolji senior Ante Berlengi zbog obiteljskih razloga nije prisustvovao Državnom prvenstvu u Voloskom, ali je zato sudjelovao na jakoj windsurfing regati na Pelješcu, gdje je u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojio 3. mjesto ukupno.
Iako su se ove godine zbog Covida 19 brojne regate otkazale, ekipa iz Voloskog ipak je uspjela odlično organizirat Prvenstvo Hrvatske i uz naš klub koji je organizirao windsurfing regatu u srpnju mjesecu u Bolu na Braču, jedini su klub u Hrvatskoj kojemu je to uspjelo ove godine.
Za pohvalit je da će JK Podstrana organizirat i drugu veliku regatu ove godine, točnije 02. listopada 2020., pod nazivom ,,STARTUP EUROPE REGATTA 2020“ na kojoj će sudjelovati krstaši tj. jedrilice do 15 metara.
Do kraja godine planiramo i odlazak na još jednu regatu u Šibenik, i s tom regatom bi završili natjecateljsku 2020. godinu. Rekreativno jedrenje tokom cijele zime ne prekida se, samo trebamo povoljan vjetar.

lara

NAJČITANIJE IZ SPORTA

Kia u stranicama