U srijedu navečer je održana nova sjenica Općinskog Vijeća Podstrane. Ponosno možemo istaknuti kako su na ovoj sjednici donesene Odluke o ovogodišnjim priznanjima koja će biti dodijeljena na svečanoj sjednici Općine Podstrana, stoji na Facebook stranici HDZ-a Podstrane.

Tako su legende rata, pok. Blago i Robert Zadro posmrtno proglašeni počasnim građanima Općine Podstrana dok je malonogometaš Stjepan Perišić dobitnik ovogodišnje osobne nagrade. Skupna nagrada je pripala Likovnoj udruzi Ante Kaštelančić, a zahvalnice će dobiti Kaja Popović, Leona Kaštelančić i Organizacijski odbor malonogometnog turnira Podstrana.

Iz HDZ-a istiću kako je ova sjednica potvrdila kako se nastavlja politika socijalne osjetljivosti i pomoći nadarenim učenicima i sportašima, djeci s poteškoćama i braniteljima s područja naše Općine. Naime, OV je potvrdilo novu Odluku o socijalnoj skrbi Općine Podstrana kojom se planira novčano nagraditi učenike i sportaše koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskim ili državnim natjecanjima s jednokratnim iznosima od 1000 do 5000 kn. Također, moguće je ostvariti potporu u iznosu od 5000 kn za znanstvena istraživanja i usavršavanja.

Omogućeno je i pravo hrvatskim braniteljima na jednokratnu pomoć u slučaju smrti užeg člana obitelji u iznosu od maksimalno 10 000 kn.

Od iduće godine će studenti s područja naše Općine plaćati jeftinije i pokaznu kartu. Do sada su plaćali 190 kn, a od iduće godine oni će plaćati 100 kn, dok će preostali iznos sufinancirati Općina. Ovom Odlukom je definirano i da Općina može osigurati prijevoz djeci s poteškoćama u specijalizirane ustanove, javljaju iz HDZ Podstrane.

Vijećnici su još potvrdili izmjene i dopune koje se tiču nerazvrstanih cesta na području naše Općine te su prihvatili izvješće o izvršenju proračuna za proteklu godinu. ✅

Konoba-pizzeria Perun traži dodatno osoblje za sezonu ljeto 2022.
Zbog obima posla traži se više radnika za radna mjesta kuhara, pomoćnog radnika u kuhinji i konobara.
Nude Vam se stimulativna primanja u skladu sa ostvarenim rezultatima te rad u motivirajućoj i opuštenoj radnoj sredini.

 

Za sve informacije javite se na 098/314-803

Općina Podstrana je kupila zemljište površine 1288 m2 u naselju Grljevac. Predmetna čestica nalazi se u obuhvatu Prostornog plana uređenja Općine Podstrana, unutar izgrađenog građevinskog područja naselja – mješovita namjena pretežito poslovna (M2).
Kupljena čestica, pravilnog pravokutnog oblika položena je uz državnu cestu D8 na samoj granici naselja Miljevac i Grljevac, gusto naseljenih područja s visokim stupnjem izgrađenosti i evidentnim nedostatkom pratećih javnih površina i sadržaja koji karakteriziraju urbano konsolidirano područje.

Dugi niz godina predmetno zemljište je Općina Podstrana, uz plaćanje naknade vlasniku, koristila za smještaj prometa u mirovanju u turističkoj sezoni. Novom izgradnjom na navedenoj lokaciji i uređenjem prostora koji bi uz primarno osiguranje javnog prometa u mirovanju nudilo i druge javne sadržaje i usluge.

Takav projekt će značajno doprinijeti razvijanju šireg urbanog konteksta i podizanja kvalitete života. U neposrednoj blizini zemljišta nalazi se jedna od najbolje uređenih javnih plaža u Podstrani koju uz lokalno stanovništvo i brojne turiste koriste i drugi posjetitelji te hotelski kompleksi visokih standarda, što dodatno doprinosi atraktivnosti i potencijalu same lokacije.
Kupljenu česticu smo privremeno uredili kao makadamski parking za sve mještane i goste, javljaju iz Općine.

Stranica 1 od 360
Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Untitled