Petak, 11 Rujan 2020 13:42

Podvodni ribolov - Stjepko Kesić iz Strožanca po drugi put prvak Hrvatske

Foto i tekst: Valentina Prokić Foto i tekst: Valentina Prokić

Podvodni ribolovac Strožanca Stjepko Kesić drugi je puta uzastopce osvojio naslov prvaka Hrvatske na dvodnevnom prvenstvu održanom u akvatoriju Istre u organizaciji kluba Delfin iz Pule.
Kesić je bio drugi prvog dana natjecanja sa 16390 bodova, prvi je bio Sandi Peruško (Marlera Ližnjan) s 18322. Luka Ćoza (Harpun Zadar) završio je treći sa 16213 bodova.
23 ribolovca i dvije ribolovke prvog su se dana natjecali u zapadnom dijelu Istre, poznatom akvatoriju grada Rovinja.
Kesić je ulovio 12 riba, šarga, sedam kavala, cipla, tri tabinje i jednog ugora.
“Rovinj je bio moja slabija zona, ako uspoređujemo sa zonom drugog dana natjecanja. Imao sam pozicija, ali otišao sam samo jedan dan da ih provjerim. Bila je to vrlo teška zona, vidljivost nije bila dobra na svim mjestima, u nekim dijelovima zone kurenat je bio jači nego u drugim. Ipak sam uspio uloviti dovoljno ribe za dobar rezultat. Tijekom pet sati lovio sam između 10 i 30 metara “, rekao je Stjepko Kesić.
Sandi Peruško (Marlera Ližnjan) na prvom je mjestu imao pet ugora, kavalu, škarpinu, salpu, dvije tabinje I dvije vrane.
Luka Ćoza (Harpun Zadar) ulovio je škrpoća, cipla, kavalu, dvije tabinje, tri šarga, brancina I dva ugora.
Drugog dana natjecanja Stjepko Kesić (Strožanac) imao je fantastičan ulov za 31207 bodova.
Četiri škarpine, najteža je imala 1726 grama, osam šaraga, tri pica, baraja, palamidu, tabinju, trilju I dva ugora.
Na drugom mjestu drugog dana završio je Slaven Čubrić (DPS Zagreb) s 25469 bodova, a treći ponovno Luka Ćoza (Harpun Zadar) 21240 bodova.
Najveće iznenađenje prvenstva bio je Luka Ćoza koji je osvojio svoju prvu medalju na državnom prvenstvu.
Nakon trećeg mjesta prvog dana, uspio je ponoviti svoj rezultat drugog dana I dohvatiti broncu.
Sandi Perusko je čak i s četvrtim mjestom drugog dana imao dovoljno bodova da pobijedi Ćozu i osvoji srebro.
Kesic je bio siguran u svoju titulu i prije vaganja, a miran je bio njegov uvijek nervozan barkario Mario Bakotić-Zile. Drugog dana Kesić je imao još jednog barkariola, bivšeg reprezentativca i hrvatskog prvaka iz 2007. Josipa Urtija.
Antonio Buratović (Periska Ploče), viceprvak od prošle godine drugog dana imao je problema s uhom i stao je s ronjenjem dva sata prije kraja, ali u prva tri sata ulovio je kirnju od 3413 grama u zoni u kojoj kirnje nisu česti ulov. Zatim zubaca od 2402 grama, palamidu tešku 1487 grama, pica, tabinju, dvije kavale I ugora. Prekrasna riba za peto mjesto drugog dana.
„Drugi dan sam loše započeo. Škarpina nije bila na poziciji, izgubio sam jednu ribu, a jedna je bila nevalidna. Onda sam 25 minuta potrošio na jednu kavalu. Nakon sat vremena imao sam samo tri ribe i ugora. No, onda se situacija promijenila na bolje i počeo sam skupljati ribu po ribu. Imao sam dobre pozicije sa škarpinama I šargima. Bio je dubok dan, struja je bila jaka, ali i dalje se moglo loviti. Nakon drugog mjesta prvog dana računao sam samo da me Buratović može pobijediti jer ima puno iskustva u ovoj zoni. Želim zahvaliti svojim barkariolima Mariju Bakotiću-Zili koji je uvijek uz mene i također mojem prijatelju Josipu Urtiju koji mi je puno pomogao. “, zaključio je Stjepko Kesić.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ SPORTA