Ponedjeljak, 06 Lipanj 2022 22:45

PREKRASAN AMBIJENT NA ŠETALIŠTU U PODSTRANI „Art festival“ je pun pogodak, mještani oduševljeni prizorima uz plažu: „Sviđa nam se cijelo ovo okruženje“

PREKRASAN AMBIJENT NA ŠETALIŠTU U PODSTRANI „Art festival“ je pun pogodak, mještani oduševljeni prizorima uz plažu: „Sviđa nam se cijelo ovo okruženje“ Autor i foto: Augustin Markota

Općina Podstrana već tri dana slavi Svetog Antuna Padovanskog, zaštitnika ove općine. Bogati program započeo je u petak u večernjim satima, trajao je tijekom subote, a nastavlja se i danas u večernjim satima.

Potpuno drugačiji je ugođaj u Podstrani u proteklim danima, umjetnički radovi krase glavnu šetnicu nazvanu po hrvatskom branitelju, a početak 'svečane trodnevnice' bio je impresivan.

22_06_05_art_festival_podstrana_2.jpeg

Art festival“ je pun pogodak za Podstranu…

Naime, u petak su djeca, odnosno osnovnoškolci iz Kulturno umjetniče udruge „Mosor“ iz Gata otplesali nekoliko tradicionalnih plesova, i time su 'uveli' mještane Podstrane u slavljeničke dane. Cijeli program 'odigrao' se u prekrasnom ambijentu na šetnici hrvatskog branitelja Vladimira Vukovića Vate. Osim toga, posebno je zanimljiv ovogodišnji „Art festival Podstrana“.

Umjetnički događaj na šetalište uz plažu donio je nešto novo i drugačije, a tijekom nedjeljne večeri organizatori pripremaju pravo iznenađenje.

22_06_05_art_festival_podstrana_3.jpeg

Bogat slavljenički program predstavljen u općini

Naime, u subotu, na drugom danu proslave, u jutarnjim satima održane su dječje radionice u pijesku na plaži, priprema izložbe likovne udruge i modna revija. Danas su na rasporedu dječje radionice u pijesku na plaži, izložba slikarskih radionica, dodjela zahvalnica i osvrt umjetnika. Glavni program bit će večeras, kada je ujedno i zatvaranje ovog umjetničkog festivala u Podstrani.

Napominjemo i vrijedno je istaknuti da su se na samom otvaranju svečanosti u petak, publici predstavile i povijesne postrojbe, rimski legionari i vojska.

Za kraj, spomenimo da su organizatori "Art festival Podstrane" Likovna udruga Ante Kaštelančić, Braniteljska udruga Podstrana, Matica hrvatska Podstrana i Eko braniteljska udruga Rika Jadro, a sve pod pokroviteljstvom Općine Podstrana i njene Turističke zajednice.

Ovo je prava stvar, umjetnički radovi su prekrasni“

Susreli smo nekoliko mještana u nedjeljnom điru na šetnici hrvatskog branitelja Vladimira Vukovića Vate. Oduševljeni prizorima i fotografijama uz obalu pohvalili su za Podstrana Portal sve aktivnosti koje se u općini provode u proteklim danima.

Lijepo je i ugodno, na šetalištu vidimo nešto novo i drugačije. Sviđa nam se cijelo ovo okruženje“, rekla nam je jedna gospođa, dok je stariji gospodin istaknuo da mu je ovogodišnji „Art festival“ pun pogodak.

Ovo je prava stvar, umjetnički radovi su prekrasni i isti uistinu krase našu obalu, plažu i šetnicu“, veli za Podstrana Portal.

Kako je u nedjeljno jutro izgledala popularna šetnica u Općini Podstrana, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Untitled