Nedjelja, 18 Lipanj 2017 22:43

NA TRAGU RJEŠENJA Kako riješiti problem zvani križanje za Žrnovnicu te ulaz za školu

NA TRAGU RJEŠENJA Kako riješiti problem zvani križanje za Žrnovnicu te ulaz za školu slika/ilustracija izvor:katastar.hr/podstrana portal

Zanimljivo rješenje za gužve iz smjera Žrnovnice i škole u Strožancu, stiglo je na naš mail i to od čitatelja koji je već jednom reagirao sa svojim mišljenjem za raskrižje u Stobreču, a koje je pročitano od strane Hrvatskih cesta i za koje se nadamo da će u najmanju ruku biti još jedan vid pritiska prema odgovornima da se trgnu i napokon riješe gužvu koje uzrokuje spomenuto križanje. U nastavku je kratka studia našeg čitatelja, nama zanimljiva, koja će, nadamo se, pokrenuti ako ništa onda bar svijest javnosti da imamo još jedan problem. 

Vozači koji moraju skrenuti iz smjera Žrnovnice prema Omišu imaju nerješiv problem, a uz to svjedoci smo velikom broju udesa kod pokušaja tih skretanja.
Samim tim, nazovimo ga pokušajem uključivanja na magistralu, dugo se blokiraju vozila koja idu prema Splitu, a ista je situacija i na izlazu iz škole gdje se zbog nemogućnosti uključivanja u promet prema Omišu stvara gužva od pola sata potrebnih za uključivanje na magistralu. Kod škole je problem jer na izlazu kod Tommy-a nema posebna traka za uključivanje prema smjeru Omiša, kao niti traka udesno za Split.

Jedino pravo rješenje za to je rotor koji bi spojio cestu za Žrnovnicu i stari ulaz/izlaz za školu (čest. zem. 5152). U tom slučaju, stari ulaz/izlaz za školu pa sve do prodavaonice Muller (ex. Kozmo) bilo bi potrebno izvesti kao jednosmjernu cestu i to samo kao izlaz iz smjera škole za Split i za Omiš (preko novog rotora) dok bi postojeći ulaz/izlaz za školu (čest. zem. 1090/2) služio kao i do sada ali s jednom označenom zabranom i to skretanja vozila prema Omišu.

Pošto se ovdje većinom, na mjestu budućeg rotora, radi o državnom zemljištu, a sami rotor je neophodan i u situaciji kada će se napraviti brza cesta Solin-Omiš, samo na ovaj način može se pravilno regulirati skretanje ulijevo prema Omišu gdje se vozila uključuju na Jadransku magistralu iz pravca Žrnovnice i iz pravca škole/crkve u Strožancu (ulica Put Gospe u Siti).

Više u ovoj kategoriji: « Otklonjen deponij FOTO KRITIKA »
Kia u stranicama

NAJČITANIJE OD GRAĐANA