Utorak, 10 Svi 2022 19:00

Vatrogasci će građanima Podstrane prezentirati svoje vještine prilikom intervencija: „Sumještanima želimo pokazati s čim se susrećemo. Upozorit ćemo ih na opasnosti…“

Vatrogasci će građanima Podstrane prezentirati svoje vještine prilikom intervencija: „Sumještanima želimo pokazati s čim se susrećemo. Upozorit ćemo ih na opasnosti…“ Autor: Augustin Markota Foto: Facebook privatni album JVP Podstrana

Ovu subotu, 14. svibnja 2022. u periodu od 8 do 12 sati na parkingu u Strožancu (šetalište Vladmira Vukovića Vate) održat će se niz vježbi i prezentacija vatrogasnih vozila i opreme povodom mjeseca zaštite od požara.

Poseban poziv upućen mlađima…

Javna vatrogasna postrojba Podstrana uputila je svojevrsne poruke svojim građanima. Pozvali su ih da im se pridruže, a u pozivu su se najviše osvrnuli na mlade,
„Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže, pogotovo mlađe uzraste za koje imamo rezervirano i natjecanje te prigodne nagrade“, poručili su iz JVP-a Podstrana.
Naime, u vježbi će sudjelovati Javna vatrogasna postrojba Podstrana, Dobrovoljna vatrogasna društva Podstrana i Žrnovnica, a više detalja za Podstrana Portal otkrio je Neno Tomasović, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Podstrana.
„Prezentirat ćemo tehničku intervenciju te ćemo za građane izložiti opremu koju posjedujemo", otkrio nam je u početku.


Bit će niz vježbi, a rezat će se i vozila

U nastavku je rekao da će se tijekom vježbe rezati vozila kako bi svi bili upoznati s kojim situacijama se susreću vatrogasci prilikom intervencija u prometnim nesrećama.
„Rezat ćemo vozila kako bi svi mogli vidjeti kako izgleda naš posao tijekom prometnih nesreća. Osim toga, izložit ćemo i našu opremu. Sve je otvoreno za javnost i svi su dobrodošli. Bilo bi poželjno da ljudi vide s kojim opasnostima se vatrogasci, ali i građani svakodnevno susreću“, pojasnio Tomasović.
Iako se, kako nam otkriva zapovjednik JVP-a Podstrana, ova vježba trebala održati datumski nešto ranije, smatra da ni sada nije kasno upoznati javnost s onim što ih svaki dan može čekati.


„Mi smo vam aktivni i na društvenim mrežama“

Osvrnuo se i na tešku prometnu nesreću koja se prošli tjedan dogodila u blizini Općine Podstrana, a kazao nam je da su u proteklih mjesec dana imali nekoliko drugačijih intervencija od ove navedene. Veli nam da su gasili požar na nekoliko šumskih lokacija.
„Želimo građane upozoriti na sve opasnosti. Od ranijih većih tehničkih intervencija, izdvojio bih prometnu nesreću koja se dogodila u blizini Općine Podstrana. Bio je to poprilično veliki sudar i samo pukom srećom nije bilo žrtava. Također, bilo je i nekoliko drugačijih intervencija, gasili smo šumske požare na nekoliko lokacija. Mi smo vam aktivni ina društvenim mrežama te javnost redovito upoznajemo s našim aktivnosti. U svakom slučaju, stalno se odazivamo na pozive u pomoć, kako naših sugrađana, tako i naših kolega vatrogasaca koji su članovi drugih postrojbi“, veli zapovjednik JVP-a Podstrana za naš portal te u istom dahu nastavlja:
„Puno je važnije da u cijeloj ovoj priči uputimo svojevrsne poruke građanima. Njih čuvamo i bitno nam je da u svakom trenutku budu oprezni i pažljivi. Zbog sebe, ali i zbog nas vatrogasaca“, govori.


Banalna situacija može dovesti do velike štete, pa čak i do tragedije

Sezona je pred vratima, a vrlo vjerojatno će vatrogasci imati više posla u narednim mjesecima. Stoga je važno povećati oprez jer banalna situacija (neopreznost) može dovesti do velike štete, pa čak i do tragedije.
„Bliži se vrhunac ljetne sezone i uvijek možemo očekivati pojačani opseg posla. Iz tog razloga, važno je poslati jasne poruke našim sumještanima. Važno je da budu oprezni te da paze na sebe i druge“, zaključuje Neno Tomasović za Podstrana Portal.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Untitled