Srijeda, 08 Prosinac 2021 19:35

Usvojen proračun Općine Podstrana za 2022. godinu

Načelnik Općine Podstrana Mijo Dropuljić objavio je na Facebook stranici kako je na sjednici Općinskog vijeća usvojen proračun za 2022. godinu. U nastavku prenosimo objavu.

Drage građanke i građani, drago mi je da mogu objaviti da je danas, na 5. sjednici Općinskog vijeća Općine Podstrana usvojen proračun za 2022. godinu. Zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos u izradi proračuna, posebno općinskim vijećnicima koji su u izradi sudjelovali kroz sugestije, konstruktivne ideje i zajedničko prepoznavanje ciljeva koje smo sebi zadali za realizaciju. Također zahvaljujem našim stručnim službama koje su odradile izvrstan posao na identifikaciji stavki i projekata koji se nalaze u raznim fazama realizacije ili su tek planirani u sljedećoj proračunskoj godini ili u projekciji proračuna za 2023. i 2024. godinu. Veliko mi je zadovoljstvo ustvrditi da se poseban naglasak pri planiranju proračuna posvetio realizaciji infrastrukturnih i javnih sadržaja, poput gradnje sportske dvorane, otvorenih (vanjskih) vježbališta, dječjih igrališta te zgrade javne i društvene namjene – kulturnog centra čijom realizacijom će naše mjesto konačno dobiti jasan i konkretan centar na predivnoj lokaciji. Našom potporom radu predškolskih institucija te subvencioniranjima širokog spektra djelatnosti koji se reflektira na različite dobne skupine pokazali smo socijalnu osjetljivost te prije svega društvenu odgovornost. Uz redovno održavanje javnih površina i postojećih prometnica izdvojena su i značajna sredstva za realizaciju i unaprjeđenje ostale komunalne infrastrukture, poput izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete, izgradnje sustava odvodnje otpadnih voda te realizacije dugo iščekivanog javnog parkinga na području Grljevac sa pratećim sadržajima. Osigurana su i sredstva za otkup zemljišta kojeg je potrebno osigurati za izgradnju nove osnovne škole i pristupne prometnice na području sv. Martin, sukladno prostorno-planskoj dokumentaciji i ishođenim aktima.

Još jednom hvala svima koji su na bilo kakav način doprinijeli realizaciji proračuna te sa zadovoljstvom mogu reći da imamo proračun koji je razvojan i prije svega realan, te da će se kroz realizaciju istog dodatno unaprijediti sadržaji i uvjeti života u našoj Podstrani.

U skladu sa zakonskom regulativom i našim tendencijama za što većom transparentnosti, kompletan proračun će biti javno objavljen na našim mrežnim stanicama gdje će svi naši građani imati priliku dobiti jasnu, točnu i razumljivu informaciju o svim proračunskim stavkama.

S poštovanjem,

Vaš načelnik, Mijo Dropuljić

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE