gif

Srijeda, 30 Rujan 2020 17:18

Perun Adventure Race

Perun Adventure Race foto i tekst: tz podstrana

Planinarsko društvo Perun, u suradnji s Općinom Podstrana i Turističkom zajednicom općine Podstrana, predstavlja drugo izdanje avanturističke utrke Perun adventure race. Drugo izdanje utrke održati će se 4. listopada, a natjecatelji će 60 kilometara dugu trasu savladavati u četiri discipline.

U vrijeme kada su zbog nepovoljnih epidemioloških prilika neprofitna sportska natjecanja skoro pa u potpunosti stala, Perun Adventure Race ne samo da će se održati, organizatori planiraju kvalitetu utrke podići za još jednu razinu u odnosu na prethodnu godinu i isprofilirati Perun Adventure Race u jednu od najkvalitetnijih avanturističkih utrka na ovim prostorima.

Podsjetimo, Perun Adventure Race, odnosno PAR timska je pustolovna utrka u kojoj natjecatelji snagu I izdržljivost stavljaju na kušnju u četiri avanturističke discipline (treking, penjanje, kajaking I brdski biciklizam). Ove godine organizatori su za natjecatelje pripremili zahtjevnu, 60 kilometara dugu trasu, a za pehar boga Peruna namijenjen najboljem timu boriti će se 22 ekipe iz cijele Hrvatske.

Isprva je broj prijava bio ograničen na 20 ekipa, no organizatori su taj broj naknadno povećali na 22, u šali kažu da bi nastavili prošlogodišnju tradiciju kada su isto tako zbog velikog broja prijava bili povećali limit, no istina je ta da su učinili dodatne napore kako bi osigurali uvjete za nastup što većeg broja ekipa i tako još pojačali ionako već sjajnu konkurenciju natjecatelja.

Koliko god bili zadovoljni odazivom I brojem prijavljenih ekipa, naime, već dva tjedna prije početka utrke, sva su mjesta bila popunjena, organizatori naglašavaju kako im je žao što zbog epidemioloških prilika snage s najboljim hrvatskim avanturističkim trkačima i trkačicama nisu u mogućnosti odmjeriti I natjecatelji iz regije. U drugom izdanju PAR-a natjecati će se i jedna ženska ekipa zanimljivog imena Tears for Beers iako valja reći da je i prošle godine bilo nekoliko miješanih ekipa. Tears for Beers, što zbog imena, što zbog činjenice da se u potpunosti sastoji od pripadnica ženskog spola, već su unaprijed pobrale simpatije organizatora I volontera PAR-a.

Dva tjedna pred početka drugog izdanja Perun Adventure Racea organizatori dogovaraju posljednje detalje utrke kako bi zadovoljila najviše standarde žanra, ali i kako bi se ispoštovali svi epidemiološki naputci Stožera civilne zaštite. Iako će nam do samog početka utrke sama trasa ostati nepoznata, kako to uostalom i biva kod utrka ovakvog tipa, sigurni smo da ćemo i nakon drugog izdanja PAR-a moći uživati u spektakularnim fotografijama utrke kroz prirodne ljepote Dalmacije.

NAJČITANIJE IZ TZ PODSTRANA

Kia u stranicama

Please publish modules in offcanvas position.