Utorak, 05 Listopad 2021 08:31

Završilo je treće izdanje pustolovne utrke Perun Adventure Race u organizaciji Planinarskog društva Perun

Podstrana je u nedjelju nakratko zamijenila Ludbreg i postala centrom svijeta, barem kada su avanturističke utrke u pitanju.

Održano je treće izdanje pustolovne utrke Perun adventure race. Šetalište uz plažu Strožanac u Podstrani pretvoreno je u pravi mali outdoor festival. Osim starta i cilja same utrke, posjetiteljima je bio dostupan i bogat dodatni sadržaj kojeg su sa svojim partnerima pripremili organizatori utrke, Planinarsko društvo Perun iz Podstrane.
Penjačka stijena, odbojka na pijesku, simulator jedrenja i airsoft poligon samo su neke od aktivnosti u kojima se moglo uživati jučer u Podstrani. Ipak, najviše pozornosti zauzeo je glavni događaj dana, odnosno sama avanturistička utrka u kojoj su natjecatelji u paru 60-kilometarsku stazu savladavali u četiri discipline, kajakarenju, brdskom biciklizmu, trail trčanju i spuštanju konopom niz stijenu. Organizator se potrudio što bolje približiti samo natjecanje posjetiteljima pa je tako na šetalištu bio postavljen i veliki videozid na kojem su svi mogli uživo pratiti stanje na stazi pošto je svaki od parova imao na sebi GPS odašiljač i u svakom se trenutku moglo jasno vidjeti gdje se koji od parova nalazi. Kroz bogat program događanja u Podstrani posjetitelje je vodio fenomenalni Daniel Lacko.
Od 30 prijavljenih ekipa, 22 ekipe su krenule sa starta u 08:02 iz Podstrane, 11 je ekipa uspjelo utrku i završiti, a najbolji su bili Don Quijote i Sancho Panza, odnosno Nenad Keč i Dane Opara koji su 60 kilometara staze završili za 7 sati, 8 minuta i 49 sekundi. Zanimljivo je da je ovo treći puta da su Nenad i Dane u isto toliko nastupa na Perun adventure raceu utrku i osvojili, s tim da su u prvom izdanju PAR-a prvo mjesto podijelili s Vedranom Ugrinom i Jakovom Dabovom. Baš su Vedran i Jakov, nastupivši kao ekipa Škalja, jučerašnju utrku završili na drugom mjestu, 33 minute iza pobjedničkog tima. Kao treći u cilj su ušli BBK Faros, odnosno Nikola Knežević i Ivan Roguljić. Njima je do cilja trebalo 8 sati i 18 minuta.
Perun adventure race od male je utrke s devet prijavljenih ekipa u tri godine izrastao u događaj nezaobilazan za svakog avanturističkog trkača. Dodatni sadržaj kojeg su sa svojim partnerima pripremili organizatori prozor je u zaista prebogatu ponudu sportsko-rekreativnih aktivnosti koje nudi Podstrana. Organizator, Planinarsko društvo Perun stoga se još jednom zahvaljuje klubovima koji su osigurali dodatni sadržaj, Jedriličarskim klubovima Strožanac i Podstrana, Airsoft klubu Lav, Odbojkaškom klubu Brda, Beach baru Tuki hvala na gostoprimstvu, bili su kao drugi dom ne samo organizatorima, već i svim posjetiteljima. Veliko hvala i generalnim pokroviteljima utrke, Turističkoj zajednici općine Podstrana i Općini Podstrana.
Vidimo se dogodine!

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ SPORTA