Sport

Srijeda, 18 Listopad 2023 11:53

ONI GRIZU DO KRAJA Maleni sportaši oduševili cijelu Podstranu i brojne posjetitelje, POColino je sve veći hit. Pogledajte ove prizore!

ONI GRIZU DO KRAJA Maleni sportaši oduševili cijelu Podstranu i brojne posjetitelje, POColino je sve veći hit. Pogledajte ove prizore! Autor: Augustin Markota / Foto: Branimir Džaja

Kako je Planinarsko društvo Perun otkrilo, ovogodišnji POColino - Dječja utrka s preprekama pokazao se kao pravi hit. Brojni mladi uživali su u spektaklu, a svi su dobili glasnu podršku od strane prolaznika i posjetitelja. 

Koncipiran kao sprint-duel utrka

Svi oni bili su oduševljeni viđenim. Istaknimo da je fotograf Branimir Džaja bio zadužen za fotografiranje događanja na prvom izdanju ove dječje utrke s preprekama i on je vjerno zabilježio svaki trenutak ovog impresivnog događaja u organizaciji Planinarskog društva Perun Podstrana.

Podsjetimo, POColino, dječja utrka s preprekama je sprint utrka s preprekama gdje u 60 do 80 metara staze savladavate 5 različitih prepreka i to brže od svog protivnika s kojim startate. Kombinacija je to terenskog trčanja i treninga temeljenog na principu uličnog vježbališta, prilagođenog djeci. 

Vrijedi napomenuti da organizator rezervira pravo da neke od navedenih prepreka budu izmijenjene ili uklonjene s popisa, kao i da promijeni raspored prepreka, zbog logističkih razloga.

Ovogodišnji POColino bio je koncipiran kao sprint-duel utrka gdje zajedno startaju dvoje natjecatelja, od kojih pobjeđuje brži koji je uspješno savladao sve postavljene prepreke.

Maksimalan broj prijavljenih ove godine bio je 16

Na utrci su sudjelovale tri uzrasne kategorije, i to: uzrast 3. i 4. Razreda osnovne škole, 5. i 6. razreda, te 7. i 8. razreda osnovne škole. Maksimalan broj prijavljenih ove godine bio je 16 po kategoriji, neovisno o spolu djeteta, otkrili su ranije organizatori.

Evo kako je izgledao prvi POColino, donosimo fotogaleriju Branimira Džaje.

Autor: Augustin Markota / Foto: Branimir Džaja

Kia motors Prizmić

NAJČITANIJE IZ SPORTA

Untitled