Sport

Četvrtak, 07 Travanj 2022 22:23

NEMA STRAHA ZA BUDUĆNOST Sportaši iz Podstrane ostvaruju zapažene sportske uspjehe, predsjednik Zajednica športskih udruga: „Mi im ćemo im uvijek pomoći, koliko god možemo“

NEMA STRAHA ZA BUDUĆNOST Sportaši iz Podstrane ostvaruju zapažene sportske uspjehe, predsjednik Zajednica športskih udruga: „Mi im ćemo im uvijek pomoći, koliko god možemo“ Autor i foto: Augustin Markota

Iako su vrlo mlada općina, Podstrana se može pohvaliti značajnim sportskim rezultatima koje postižu njihovi mladi talenti. Uvijek se može reći da su mladi sportski talenti u fokusu zbivanja, no da bi oni nešto postigli, potrebno ih je 'gurati' naprijed, davati im motiv, samopouzdanje, ali i materijalne uvjete za rad.

Vodimo brigu o svim našim klubovima“

Mnogo je sportskih klubova u ovoj općini nadomak Splita, za svakoga se može naći po nešto, a njihovi talentirani sportaši daju sve od sebe kako bi svoje sugrađane učinili sretnima i ponosnima. Međutim, netko ih mora nadgledati, sportaše se mora paziti, treba im se dati prilika, potrebno im je 'utabati' put prema uspjehu…

Sve navedeno u Podstrani vrijedno radi Zajednica športskih udruga Općine, a kako oni pomažu svim zaljubljenicima u razne sportove, za Portal Podstrana su otkrili predsjednik Zajednice Ante Polić i njegov tajnik Ante Milković.

22_04_07_zajednica_sportova_podstrana_9.jpeg

Naime, Zajednice športskih udruga su krovne organizacije svih športskih klubova. Prema Zakonu o sportu i gradovi i općine su obavezne osnovati takvu zajednicu.

Vodimo brigu o svim našim klubovima, radimo prema točno određenim uvjetima koji su zakonski propisani. Mi vam primamo nove članove (klubove), kontroliramo njihov rad, raspisujemo javne natječaje, zatim povjerenstvo otvara javne natječaje i odrađuje iznose koji su potrebni za određene sportske aktivnosti“, pojašnjava nam predsjednik Polić.

Svih 16 ravnopravnih članica imaju pravo sudjelovati u javnom pozivu. Vodimo brigu i o tri pridružene članice“

U Zajednici je 16 ravnopravnih klubova, svi rade pod jednakim uvjetima, a kako nam kazuju iz Zajednice, oni su svima maksimalno posvećeni.

Pomažemo im, obavljamo javne potrebe prema našoj općini. Zajednica športova svake godine dostavlja planove i programe Općini Podstrana. Izvršna vlast i Općinsko vijeće odlučuje koliko će sredstava iz općinske blagajne dodijeliti našim klubovima“, govore Polić i Milković, te nam u nastavku otkrivaju:

Svih 16 ravnopravnih članica imaju pravo sudjelovati u javnom pozivu. Vodimo brigu i o tri pridružene članice. Uvjet je da ih najmanje dvije godine moramo pratiti, tek onda ćemo odlučiti jesu li oni zadovoljili sve potrebne uvjete“, otkriva predsjednik Polić.

Veli da imaju odličnu suradnju s Općinom i načelnikom.

Odlična je suradnja s općinskim vlastima. Da nam oni maksimalno ne ulaze u susret, svi klubovi bi mogli staviti 'ključ u bravu'. Pazite, da vam pojasnim, mi klubovima raspodjeljujemo općinske novce, bez toga oni ne bi mogli funkcionirati. Tako da, suradnja s vlatima je vrhunska, nemamo nikakve primjedbe. Neka se samo tako nastavi, i mogu potvrditi da budućnost sporta u Podstrani neće nikad doći u pitanje“, uvjeravaju nas Polić i Milković.

Potrebe mladih i djece u Podstrani su sve veće

Ipak, nije sve bajno. Smatraju da sportska infrastruktura još uvijek nije dovoljno dobra. No, nadaju se da će se i taj problem u dogledno vrijeme riješiti.

Mlada smo općina, sve više djece se želi uključiti u razne sportove, a mi smo ti koji im moramo pružiti šansu. To nam je dužnost i obaveza. Najveći problem nam je infrastruktura, nedostaje nam sportskih terena, a nemamo ni dvoranu. Velika je to boljka svih stanovnika, ali, unatoč svemu, mi se nadamo da će se i to uskoro riješiti“, jasan je predsjednik Zajednice.

Potrebe mladih i djece u Podstrani su sve veće. Svi oni se mogu 'okušati' u brojnim sportovima, a vrijedi napomenuti da zapaženi sportski uspjesi mladi iz Podstrane su nadaleko prepoznati.

Naši sportski uspjesi su značajni, vidite sve ove pehare i medalje oko nas… Nekoliko naših mladića igra u zapaženim profesionalnim klubovima. Upravo su oni svoje prve sportske korake napravili u Podstrani. Imamo dosta profesionalaca, neću nikoga posebno izdvajati, svi su oni vrijedni, značajni i posebni. Ponosni smo na njih! Podstrana je uspješna sportska sredina, to redovito dokazujemo u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Hrvatskoj“, ponosni su Polić i Milković.

22_04_07_zajednica_sportova_podstrana_1.jpeg

Impresivni sportski uspjesi mlade općine

Na kraju su se zahvalili svim sportašima koji njihovo mjesto i stanovnike čine ponosnim. Riječi hvale imali su i za druge klubove iz susjednih gradova i općina s kojima imaju prijateljske odnose.

Izvrsno komuniciramo i sa sportskim organizacijama i klubovima iz Splita i okolice. Dodao bih da u amaterskom veteranskom sportu smo u samom vrhu naše županije, a značajne rezultate postižu i naši mladi sportaši koji pohađaju Osnovnu školu Strožanac“, kazao je Polić te je mladima uputio poruku podrške:

Naši mladih daju sve od sebe kako bi bilo bolji. Mi im ćemo im uvijek pomoći, koliko god možemo. Siguran sam da uz nas će imati zapažene sportske rezultate“, zaključio je za Portal Podstrana.

Koji su sve sportski klubovi aktivni u Općini, možete pročitati na OVOM linku.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ SPORTA

Untitled