Subota, 12 Rujan 2020 12:43

RAVNATELJICA OŠ STROŽANAC INZISTIRA NA TESTIRANJU DJECE POSLANE U SAMOIZOLACIJU

Nakon utvrđenog pozitivnog testa učenika iz jednog 5.razreda OŠ.Strožanac kontaktirali smo ravnateljicu Žanu Prižmić.
˝Odmah po dobivanju informacije o postojanju učenika naše škole virusom Covid-a kontaktirala sam jučer epidemiološku službu i u razgovoru dobila informaciju i naputak o provođenju samoizolacije učenika predmetnog 5. razreda.
Nakon davanja naputka razrednici o obavještavanju roditelja i učenika o obvezi ponovno sam kontaktirala epidemiološku službu te tražila tumačenje mjera za učitelje koji su bili u kontaktu s navedenim razredom.
Pošto je odgovor koji sam dobila bio dvosmislen i po meni sigurnosno nedostatan ponovno sam inzistirala da djeca poslana u samoizolaciju,kao i učitelji dobiju termin za testiranje.
Odgovor je bio da će roditelji djece kao i njihovi učitelji biti kontaktirani od strane liječnika te da će dobiti termin testiranja u najskorije vrijeme.
Mišljenja sam da dok je na snazi aktivan rad škola u punom profilu rada uz postojeće mjere, svako individualno pojavljivanje virusa treba maksimalno ispratiti i napraviti epidemiološku obradu kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze unutar naše škole.
Moj trenutan angažman je na ispraćanju ove situacije kao i priprema za online nastavu.
Za razred koji je u samoizolaciji promptno sam dala upute o izvođenju nastave na daljinu te izvršila sve potrebne pripreme za puni profil online nastave ako za to bude potrebe,˝ izjavila je ravnateljica.
O daljnjem tijeku i razvoju situacije ćemo Vas pravovremeno obavještavati.

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama