Srijeda, 15 Prosinac 2021 17:52

Otvoren ured policijske postaje: "Sigurnost nam je najveći prioritet"

Otvoren ured policijske postaje: "Sigurnost nam je najveći prioritet" Foto: Igor Jakšić dalmacijadanas.hr

Ključeve ureda načelniku PU splitsko-dalmatinske, Slobodanu Marendiću uručio je Mijo Dropuljić, načelnik Općine Podstrana.

U Općini Podstrana, na adresi Davora Jurasa 2 – Strožanac od danas je svečano otvoren terenski ured druge policijske postaje. Ključeve ureda načelniku PU splitsko-dalmatinske, Slobodanu Marendiću uručio je Mijo Dropuljić, načelnik Općine Podstrana.

 

Načelnik Općine Podstrana istaknuo je da je sigurnost građana Općine Podstrana, ali i gostiju koji izabiru Podstranu za boravak ljeti, na prvom mjestu.

 

"S obzirom na kontinuirani rast broja stanovnika i tijekom ljeta povećan broj boravaka svjesni smo da je sigurnost naših građana na prvom mjestu. Upravo zato je ured policijske postaje na ovome mjestu. Osnivanjem ureda policijske postaje šaljemo poruku našim građanima da je njihova sigurnost nama najveći prioritet", kazao je Dropuljić.

Zadovoljstvo zbog otvaranja ureda ne skriva ni načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić.

Otvoren je terenski ured  druge policijske postaje. Nismo u mogućnosti formirati policijsku postaju niti ispostavu, ali smo u mogućnosti približiti se građanima tamo gdje imamo potrebu izravne komunikacije. U suradnji Odbora za sigurnost Splitsko-dalmatinske županije, Vijeća za prevenciju kriminaliteta i Općine Podstrana koja je osjetila potrebu unaprijediti sigurnosni kontakt na svom području dobili smo priliku da u jednom korektnom uredskom prostoru dobijemo ured za dio policijskih poslova. Prvenstveno za one osnovne policijske stvari i kontakte s građanima. Policijski službenici će imati prostor u Podstrani, a ne u 2. policijskoj postaji na Bačvicama koja je nadležna za ovo područje.

Mi ćemo se truditi postići organizaciju tako da Općina Podstrana i dio Stobreča, koji spadaju pod jedan od četiri teritorijalna sektora, tako da uvijek imamo policijsku ophodnju koja na ovom području radi osnovne policijske poslove. Policijski ured imat će radno vrijeme u koje će građanima biti dostupne informacije o stanju kriminaliteta, preventivnim mjerama i aktivnosti policije pa i nekim nejasnoćama koje građane zanimaju.

"Dakle ne radi se o policijskoj postaji i neće se ovdje moći dobiti osobna karta"

Dakle ne radi se o policijskoj postaji i neće se ovdje moći dobiti osobna karta. Ali informacije o stanju sigurnosti u vašem kvartu ili pak informacija o nekom događanju kojeg su građani vidjeli ili su voljni prenijeti policiji neku informaciju moći će to u ovom policijskom uredu", kazao je Maretić.

izvor:dalmacijadanas.hr.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE