Četvrtak, 01 Srpanj 2021 17:33

Doznalo se tko je diler speeda iz Podstrane, mještani ga znaju kao trgovca heroinom: ‘Drogu prodaje po parkiralištu u Strožancu gdje se okuplja omladina!‘

Doznalo se tko je diler speeda iz Podstrane, mještani ga znaju kao trgovca heroinom: ‘Drogu prodaje po parkiralištu u Strožancu gdje se okuplja omladina!‘ foto:Duje Klarić/ilustracija/Cropix slobodnadalmacija.hr

Diler iz Podstrane D.J. (47) koji je uhićen s malo manje od kilogram speeda već je jednom dolijao zbog preprodaje droge, ali heroina. Upravo zbog takvog dosjea 47-godišnjaku prijeti istražni zatvor te je nakon uhićenja u srijedu doveden pritvorskom nadzorniku PU splitsko-dalmatinske.

Tijekom četvrtka ujutro će se privest na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, a kada iznese obranu odlučit će se o istražnom zatvoru. Sa speedom su ga uhitili inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske koji su kod njega pretragom stana u obiteljskoj kući pronašli 979 grama tog amfetamina.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, tijekom kojeg se pred inspektorima za droge branio šutnjom, protiv njega je podnijeta kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Mještanima Podstrane je 47-godišnjak poznat po ilegalnom poslu, pogotovo otkada je uhićen 2019. godine s heroinom.

- Kod njega je još onda policija našla heroin, a sad je vidite počeo prodavati i drugu vrstu. On je baš naš Podstranjanin, ali je eto zastranio. Strašno je to čemu je sve omladina izložena, eto on vam živi odmah u blizini lučice i velikog parkirališta koje je omiljeno okupljališta mladih na području Strožanca.

image
Okupljalište mladih u noćnim satima/Ilustracija
 
 Duje Klarić/ilustracija/Cropix

Tamo vam je svaku večer puno mladosti jer ima kafića i fast foodova u koji dolaze i domaći, ali i oni koji su samo u prolazu. Preko ceste je škola pa dolaze i dica po marendu, a tu su uvijek bili i koncerti.

To je za ovakve dilere pravo područje za prodaju i trovanje mladih. Zato policija stalno obilazi pa i mog unuka srednjoškolca i njegovo društvo su jednu večer pretresli, pričao mi je o tome. I neka su ih pregledali jer onaj tko nije kriv nema se čeg bojat.

I sada su opet ščepali ovog dilera kad se nije naučio pameti u tim godinama pa je nabavio još veću količinu druge droge. Došli su mu u srijedu popodne i pretraživali kuću satima - kaže nam jedan od stanovnika tog podstranskog predjela.

Provjerili smo je li istina što kaže naš sugovornik i saznajemo kako je zaista protiv D.J. već podignuta jedna optužnica zbog dilanja, koja je postala i pravomoćna prošle godine tako da ga čeka suđenje na Općinskom sudu u Splitu.

Tereti se da je polovicom siječnja 2019. godine, također na području Strožanca gdje se okuplja omladina, kod sebe imao 259 grama heroina, kako stoji u optužnici, radi ponude zainteresiranim kupcima.

izvor:slobodnadalmacija.hr

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Svi 16, 2021

HDZ i Most u Drugom krugu

Podstrana Podstrana portal
Kako saznajemo prema zasad neslužbenim rezultatima na području Općine Podstrana u drugi…