Ponedjeljak, 04 Siječanj 2021 21:03

Boluje od raka, samohrani je otac, a sad je ostao bez svega: Zaradio bih ja sam, ali ne mogu...

Boluje od raka, samohrani je otac, a sad je ostao bez svega: Zaradio bih ja sam, ali ne mogu... Foto:Dalibor Vignjević Privatni Album

Dalibora Vignjevića život nimalo ne mazi. Šamar za šamarom, ali on se i dalje smije.

Samohrani je otac, bori se s karcinomom i kuća mu je uništena u potresu. Dom u kojemu je živio sa svojom djevojčicom Lili i sestrom Ljubicom koja je bez ičega izašla iz nasilnog braka, samo da sačuva živu glavu, više ne postoji.

Na kući u središtu Gline, crvena je naljepnica – 'Neuporabljivo'.

 

Sa svojom je djevojčicom (12) spavao kod dobrih ljudi koji su im pružili krov nad glavom. Shvatio je on da kćeri ne želi više stresa nego ga već ima, do su sve njezine stvari, knjige, tajne... ostale pod ruševinama, pa je otišla majčinoj rodbini na more.

Teško im je biti razdvojenima, ali život u Glini danas ne pita.

Dalibor i njegova sestra kod prijatelja su Domagoja Kirina.

- On je u Švicarskoj i beskrajno mu hvala. Jasno je da to nije rješenje i da se moramo skućiti. Mi nemamo kako, osim da nam pomogne tko može. Zaradio bih ja sam, ali ne mogu – kao da je ljut na samoga sebe, što mora tražiti pomoć. A mlad je.

image
Dalibor Vignjević
 
 Privatni Album

No, bolest koja ga je snašla nije pitala koliko mu je godina. Rak korijena jezika proširio se i na vrat krenuo i niže, na rame, pa se, na sreću, zaustavio. Vrat i lubanju su otvarali da dođu do baze jezika.

Posljedice su ostale.

- Nemam dvije trećine jezika, nekoliko limfnim čvorova i nekoliko mišića. Oštećen mi je živac ramena pa lijevu ruku podižem vrlo malo, desna noga je slaba, jer su iz nje vadili mišić da pokrpaju negdje drugdje... Imao sam invalidninu i dječji doplatak. Živjeli smo. A onda mi je invalidnina ukinuta. Ne znam zašto, jer moje fizičko stanje je trajno – ne zna Dalibor zašto je birokracija odlučila kako jest.

image
Kuća Dalibora Vignjevića
 
 Privatni Album

Ne zna se on gurati, miran je, prihvatio kako jest, pa pomaže kako može uokolo da nešto zaradi.

izvor:jutarnji.hr

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal