Utorak, 04 Svi 2021 11:40

JOSIP VUKOVIĆ, KANDIDAT DOMOVINSKOG POKRETA ZA NAČELNIKA PODSTRANE

JOSIP VUKOVIĆ, KANDIDAT DOMOVINSKOG POKRETA ZA NAČELNIKA PODSTRANE foto i tekst:domovinskipokret sdž

Povratnik koji Podstranu želi voditi na njemački način

Potječe iz imotske radničke obitelji. U Hrvatsku se vratio nakon završene srednje škole u Njemačkoj. Njegov i život njegove obitelji protkani su predanim radom. Filozofija rada, služenja i odricanja zbog boljeg sutra sastvani je dio života genaracija u njegovoj obitelji. Mogao je ostati u Njemačkoj, raditi i zaraditi. Međutim, zov domovine i želja da se gradi i radi na rodnom kamenu bili su jači od osigurane perspektive u tuđini. Sada želi od Podstrane, u kojoj ima uspješan posao, napraviti uređeno i prosperitetno mjesto po uzoru na ista takva u Njemačkoj. On je Josip Vuković, kandidat Domovinskog pokreta za načelnika Podstrane.

Što vas je natjeralo u političke vode?

Vidite, odgojen sam u društvu u kojem je izražavanje vlastitog mišljenja i pogleda na budućnost sasvim normalna stvar. I moja supruga je rođena i odrasla u Australiji pa i ja i ona imamo taj otisak otvorenog i slobodnog društva željnog progresa. Nažalost, u Hrvatskoj ste svima dobri dok ne počnete iznositi svoje mišljenje. Zaista je nevjerojatno tko vas je sve u stanju napasti u trenutku kada iznesete drugačije političke i svjetonazorske stavove od onih vladajućih. Upravo to želim mijenjati. Mogli smo ostati u inozemstvu i uživati u blagodatima uređenog društva, ali ja želim graditi svoju domovinu i svoje mjesto. Želim da Podstrana bude primjer uređene općine u Hrvatskoj. Za to imam potporu obitelji i hvala im na potpori koju mi daju.

Koji su po vama najveći problemi Podstrane, što bi odmah mijenjali?

Svakome tko prvi put dođe u našu općinu jasno je kako je naš najveći problem preizgrađenost koju ne prati odgovarajuća infrastruktura. Nažalost, građevinski boom nije pratila i gradnja vitalne infrastrukture. Nevjerojatno je da kao najmlađa općina u državi još uvijek nemamo vrtić ili centar za mlade u kojem bi mladi ljudi mogli provoditi vrijeme. Još je nevjerojatnija činjenica da unatoč svim programima i dostupnim EU fondovima općina nije aplicirala na fondove za takve sadržaje.

Kako bi u kratkim crtama predstvili svoj izborni program, na čemu će biti fokus vašeg rada?

Potrudili smo se građanima ponuditi realan i ostvariv program bez imaginarnih obećanja koja postaju svojstvena hrvatskim predizbornim kampanjama. Želimo raditi ono što je na dohvat naše ruke i što se zaista može napraviti boljom organizacijom i ozbiljnijim pristupom. Naglasak stavljamo na transparentnost trošenja proračunskog novca, smanjenje prireza, povećanje poticaja za poduzetnike, potporu roditeljima s više djece, izgradnju vrtića te na uvođenje reda u prostorno planiranje. Jasno, veće projekte biti će moguće planirati tek kada dobijemo potpuni uvid u stanje općinskih financija i obveza.

Na ovim izborima u Podstrani se natječe više kandidata za načelnika. Što je vaša prednost u odnosu na ostale kandidate?

Moja prednost u odnosu na ostale kandidate je činjenica da dolazim iz realnog sektora i znam kako funkcionira tržišno gospodarstvo. Druga prednost je činjenica da sam ipak odastao i školovao se u inozemstvu te sam usvojio znanja koja bi rado primjenio na našoj komunalnoj problematici. O drugim kandidatima ne bi bilo korektno govoriti, ali me čudi što se vladajuća stranka doslovno probudila nakon osam godina sna pa odjednom obećava epohalne pomake i promjene.

Koja je vaša poruka sugrađanima na ovim izborima?

Želim im poručiti kako imamo sve, od ljudskih do prirodnih resursa. Bog nam je sve dao, a na nama je kako ćemo se nositi s tim i kome ćemo dati priliku da tim resursima upravlja na koris čitave zajednice. Želim im poručiti da izađu na izbore, nemojmo dopustiti da na izbore izađe tek 30-40 posto građana. Žrtvovanjem naših heroja iz Domovinskog rata dobili smo priliku da biramo i budemo birani. Nemojmo obezvrijediti tu žrtvu na dan izbora ostankom kod kuće. Odvojite par minuta kako bi zaokružili bolju budućnost i vas i vaše djece. Biti će to razlog da iduće četiri godine budete mirne savjesti jer je vlast, koja god bude, izabrana zahvaljujući i vašem učešću. Moći ćete kazati kako sami kreirate svoju budućnost.  

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE